miércoles, 9 de enero de 2013

CREDAC lluita per la seva educació


Des de que vaig veure la pel·lícula, quan tenia uns 15 anys, de “El milagro de Anne Sullivan”, vaig començar a interessar-me sobre el llenguatge dels signes, les persones amb ceguesa, o les que tenen problemes de sordesa. Per aquest motiu, i aprofitant que puc dedicar una entrada a un tema relacionat amb l’assignatura d’educació inclusiva, em decideixo a parlar de la sordesa. Especialment de CREDAC. Us preguntareu: Això què és? Doncs aquí teniu l’explicació:

CREDAC, el Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius de Catalunya Pere Barnils, (la iniciativa de crear-lo, va començar l’any 1989, en el moment en que es va crear la xarxa de creda) és un servei centrat en l’àmbit educatiu, que col·labora amb les escoles per aconseguir que la tasca dels mestres estigui adequada a les necessitats educatives de cada infant que presenta deficiències auditives greus i permanents, o que sofreix greus trastorns del llenguatge.

Està format per tota una sèrie de professionals: logopedes, psicopedagogs i audioprotetistes que es dediquen ha desenvolupar les seves actuacions conjuntament amb els professionals dels centres i amb els Equips d’Assessorament Psicopedagògic. A més, els membres de l’Equip Directiu i el Personal d’Administració i Serveis completen la plantilla del Credac.

A més a més, el centre ofereix diversos serveis com són els següents: Atenció logopèdica a alumnes amb sordeses i trastorns del llenguatge en centres educatius, acollida i informació a les famílies, valoració audiològica i audioprotètica, valoració psicopedagògica a l'alumnat, elaboració i catalogació de recursos tècnics i documentals relacionats amb la logopèdia i per últim, assessorament als centres docents on s'atenen els alumnes.

Per altra banda, vull destacar que el CREDAC realitza activitats que estan enfocades a aspectes relacionats amb la sordesa i, també proposa activitats que parlen sobre ell. Aquí, us deixo una d’aquestes propostes:




Per últim, us recomano que com a futures docents, llegiu aquest document quan tingueu una estoneta:

fomento_lectura EN NIÑOS SORDOS




I també, que observeu el següent documental sobre 4 persones que tenen deficiència auditiva. (Us facilito la web que parla sobre ell, i el trailer): 







Per a més informació sobre el tema de la sordesa consulteu: http://www.apansce.org/enllacos/enllacos.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario